Kongeåstien

31/07/2016 09:00

 Kongeå vandring.

Så nærmer vi os igen tiden hvor vi skal ud og gå langs Kongeåen og efter at jeg har henvendt mig til Esbjerg og Vejen Kommuner, skulle der være slået græs langs stien. Vores henvendelse til kommunerne blev mod-taget positiv og svaret var at aftalen om græsslåning først var fra 1 juni.

Men vores næste tur er, den 31 juli og mødestedet og mål er Frihedsvej nr. 6 Københoved 6630 Rødding, hvor så bussen kommer og kører os til Villebøl.

Mødetid er kl. 900 og evt. samkørsel fra Varde kl. 800

Tilbud til 3 og 5 km.  og til dem der ikke kan gå så langt.

Jeg har fået en god ide, til dem der gerne vil med ud og nyde naturen og være sammen med de andre fra Landstrygerne, som går turen langs Kongeåen.

Vi kører sammen fra P pladsen ved åen i Varde og kører til P Pladsen ved Hotel Riberhøj Ribevej 34 Bobøl 6683 Føvling, hvor jeg så vil være kørende turføre, for dem der vil med ud i naturen, men ikke kan gå så langt.

Vi kører fra Bobøl til Åtte Bjerge og går en lille tur på 2 -3 km. Langs en dejlig skovsø med åkander, op i skoven og nyder en dejlig natur, så mødes vi på et højt punkt, hvor man kan se Ribe domkirke ca. 25 km væk, hvis ellers vejret er med os.

Så kører vi videre til Foldingbro, hvor vi mødes med de andre fra Landstrygerne, som går langs Kongeåen, der er så planlagt at vi spisen vores medbragte madpakke, på en plæne i nærheden af Kongeåen, sammen med dem der går langs Kongeåen.

Når så vi har indtaget vores medbragte madpakke, går vi en lille tur rundt i byen, hen til den gamle grænse Kongeåen, hvor min bedstemor havde en kro på den Tyske side af grænsen mellem Danmark og Tyskland omkring 1918.

Så kravler vi igen i bilerne og kører til Skibelund, hvor vi kan gå en lille tur og se de mange mindesten som står i Skibelund krat, bl. a modersmålet.

Så nærmer vi os kaffetid, hvor vi igen mødes med dem der går langs Kongeåen og får en kop kaffe sammen med dem, inden turen går hjem til Varde.

Jeg håber at rigtig mange vil tage godt imod tilbuddet og jeg glæde mig rigtig meget til at vise Jer min barndomsegn.

Turen koster kr. 75,oo som vil blive fordelt til dem der ligger biler til.

Samkørsel fra P pladsen ved åen i Varde kl. 900

Tilmelding ved at i indbetaler på Landstrygernes konto og skriver Kongeå 3 – 5 km.